zagen zagen

Van sloop naar bouw is misschien geen grote stap. Maar wel een fijne. Er komt direct al vorm in de zaak. Balken aan het dak, hangers eronder voor het verlaagde plafond in keuken en slaapkamer. Goed opletten, de bijkeuken hoeft dat niet, daar willen we graag hoogte voor bergruimte. Goed nadenken over: hoe ver, hoe hoog, hoe breed. Nu al beslissen want straks is te laat. Waar komen de gordijnen? Rolgordijn, luxaflex of stof? Dat zal nog vaak gebeuren, de komende tijd: visualiseren hoe het wordt en op grond daarvan nu iets beslissen waar je eigenlijk nog geen idee van hebt.

Herman en Arnold hebben er zo te zien plezier in. Muziekje er bij, kletsen en ondertussen grote stappen. Zaagmachine giert, laser piept, schroefboor ratelt. Arnold vertelt. Toen hij begon moest je zelf je zaag scherp houden. Af en toe een half uurtje met de vijl in de weer. Nu koop je zagen per doos. Hij zou het nog best kunnen, denkt-ie. Maar het hoeft niet.

Ik ben benieuwd wat er vrijdag allemaal al weer gebeurd is. En blijven opletten. Voor je het weet zijn er meters gemaakt die niet hadden gemoeten. En dan kan er weer gesloopt...

Reageren is niet mogelijk