stil

Sjoerd is jarig. Gijsje en Maarten komen op de koffie. Koffie met Agricola: gebak uit Baflo, genoemd naar Rudolf Agricola, een vijftiende-eeuwse Humanistische geleerde die er geboren is. 'Doe mij maar een agri-cola.' Kruising tussen appeltaart en oranjekoek, Friesland en Groningen, lekker en zoet. Genoeg voor twee dagen.

's Avonds heerlijk uit eten bij Sigrid en Wicher. Ze staan in de Michelin en dat merk je. Het is een half uurtje op de fiets, dan kunnen we er een glaasje bij drinken. Het restaurant loopt aardig vol voor een dinsdag. Veel streekproducten op het menu: verse vis uit Lauwersoog en Zoutkamp, kaas uit Broek, bleu de Wolvega, we nemen er allebei van. Wicher weet je uit te nodigen tot proeven, veel smaken en texturen op je bord en van alles niet teveel. Een feest voor wie niet wil inladen!

Terug op de fiets bespreken we eerst het aantal te verwachten auto's onderweg. Ik denk: 1. Het is helemaal stil als we Molenrij uitfietsen, achterlangs naar Kleine Huisjes. Daar krijst een vogel. Bij Broek linksaf, en bij het kerkhofje van Wierhuizen weer rechts. En ja, daar komt een auto aan, het busje van Winsum naar Leens. In Domies Toen nog een krijs. Als we thuis zijn is de score: 1 auto, 2 uilen, en wij.

Het is stil op de Oelesprong. We gaan slapen.

Reageren is niet mogelijk