Westernielandse boekenmarkt

Westernielandse boekenmarkt. Een keer per jaar, bij de kerk. Bij goed weer buiten, bij slecht weer binnen. Buiten dus, want de zon schijnt geweldig. Biertafels en een partytent tussen de zerken. Om tien uur al gezellig, met koffie en (rabarber)taart. Arretjescake, wie kent het nog. Dozen vol boeken op tafels, waartussen het zo lekker snuffelen is. Julius zwerft er wat tussendoor, Herman staat achter de tafels. Buurboer rijdt achter de boekenmarkt langs met zijn trekker en spuitmachien. Gelukkig is de wind de andere kant op.

Zo zit je daar, op een prachtige zonnige zaterdagochtend op een zerk je pasverworven boekjes (€ 0,50 - € 1,-) te lezen. De een Annie M.G. Schmidt, de ander Victor Hugo of de Dalaï Lama. Alle tijd om bij te kletsen met het halve dorp (de andere helft gaat vanmiddag naar PWC, voor de barbeque en de wedstrijd tegen de veteranen). Zowaar, de burgemeester schuift aan en heeft het ook leuk. En ineens onverwacht: Carel en Hanna. Ze komen hier al jaren en weten dat wij er zijn. We lopen naar huis en laten ons project zien.

's Middags is het flink warm. Sjoerd schoffelt en wiedt (alles groeit hier hard), ik begin de garage in de beits te zetten. Een heel werk, het hoeft niet af. Op het tafeltje bij de caravan ligt een vers stapeltje boeken.

Reageren is niet mogelijk